Flytta till Stockholm pga jobb

Söker du ett nytt jobb i Stockholm? Är du sugen på att flytta för att få det? Om du inte är förberedd så kan du bli väldigt överväldigad. Vi är här för att hjälpa dig att underlätta processen. 


Kommunicera 


Detta är nog det mest användbara tipset vi kan ge dig. När du flyttar till Stockholm eller vilken stad som helst i världen, måste du prata med människor. Kommunikation är väldigt viktigt och speciellt i dem första stadierna av en flytt. Kom ihåg, du förändrar ditt liv och det kan ha en stor inverkan på ditt liv. Därför är det extra viktigt att dela med sig av sina tankar och känslor kring flytten till människor runtomkring. 


Genom kommunikation kan du ta dig igenom en flytt med den minimala stressen och minska på missförstånden. 


Tänk på alla kostnaderna


Börja med att göra en flytt- budget. Efter det kan du bestämma vem som betalar för vad och hur. Det kan vara så att det jobbet du ska börja jobba på kan täcka en del av kostnaden för din flytt. Olika företag har olika erbjudanden, du måste bara prata med dem om det. Var inte blyg! Detta kan vara till din hjälp. 


Om din arbetsgivare inte kan erbjuda dig sådan hjälp så kan du få hjälp på ett annat sätt. Vissa kostnader kan anses som avdrag och kan därför ersättas med skattedeklarationen. Spara bara alla kvitton på en säker plats så du lätt kan hitta dem senare! 


Om du förstår kostnaderna av din omlokalisering bättre så kan flytten bli mycket mer hanterbart.  


Undersök så mycket som det går om din nya plats


När du försöker förstå kostnaderna av din flytt, fokusera inte bara på själva flytten. Tänk också på alla kostnader som tillkommer med flytten, till exempel själva staden. Eftersom Stockholm är en ganska stor stad kan det bli dyrare att bo här allmänt. 


Så googla om området eller ännu bättre, besök den nya platsen. Se vad Stockholm har att erbjuda! Det kommer att hjälpa dig att bestämma om du vill köpa bostad eller hyra men också vilka finansiella och viktiga beslut du måste ta innan du flyttar. 


Du är inte ensam


Att flytta till en ny stad kan betyda att du måste lämna familjen och vännerna bakom. Men detta betyder inte att du kommer vara ensam. Du kan be dem att hjälpa till med flytten så att det inte känns allt för tråkigt eller sentimentalt när du väl ska packa ihop och åka. 


Dela upp arbetet mellan alla som vill hjälpa dig och gör jobbet tillsammans! 


Slappna av och njut av ditt nya hem


När själva flyttprocessen är färdig, slappna av och njut av ditt nya hem. Tänk inte på att packa upp just då, beställ en pizza och vila. Din omlokalisering är klar. Du är nu redo för att börja ett nytt kapitel i ditt liv. 


Välkommen till Stockholm! 

_____________________________________________