7 tips för att flytta med barn

7 tips för att flytta med barn

Att flytta kan vara ack så stressigt i sig, lägg till ett eller flera barn i ekvationen och låt oss se vem som tar sig ur helskinnad. Skämt åsido, barn mår bra av rutiner, och även om det kan vara väldigt spännande att flytta till ett nytt ställe så är det en stor förändring i ett barns liv att flytta från sitt gamla hem.

På grund av detta (och på grund av att barn är nyfikna och energifyllda små krabater) så kan dom agera ut under flytten för att liksom protestera mot den här stora livsförändringen. Men det går att få en lugnare flytt genom att förbereda barnen långsamt i god tid innan flytten. Följ våra tips och få barnen att känna att flytten är något kul och spännande som ni gör tillsammans som en familj.

Här är våra bästa tips för att flytta med småbarn:

1. Berätta när allt är helt bestämt

Det kan som sagt vara svårt för barn att hantera stora förändringar, så därför är det bäst att eliminera så mycket förvirring och besvikelse som möjligt. Vänta med att berätta om flytten tills det är helt säkert att ni faktiskt ska flytta och vilket det nya hemmet ska bli.

2. Planera tillsammans

Barn älskar att få känna sig delaktiga och det här är väl ett perfekt tillfälle att låta dem få vara det. Ta fram planritningen och gå igenom var era möbler ska stå i det nya hemmet och åk till en måleributik och låt barnet välja färg till sitt rum.

3. Bekanta er med området

Besöka ert nya grannskap är inte bara en rolig utflykt, det kan också få barnen att känna sig mindre nervösa inför flytten. Kolla upp om det finns några roliga parker, badhus, simhall eller annat runt omkring, och om det finns möjlighet så åk gärna och titta på det nya huset, även om det bara är från utsidan.

4. Gör packningen rolig

Att packa ner alla sina grejer i lådor kan kännas konstigt, särskilt för ett litet barn som kanske inte förstår att leksakerna kommer att komma tillbaka på det andra stället. Var därför noga med att förklara detta, och försök även göra packningen till något roligt! Låt till exempel barnet själv bestämma hur ni ska dela upp leksakerna i olika flyttlådor.

5. Preppa med snacks och leksaker

Även den bästa kan drabbas av blodsockerfall och hangriness, särskilt under en flyttdag. Det gyllene ordet här är förberedelse. Se till att ni har enkla mellis och drickor lättillgängliga under hela dagen. Lämpliga leksaker eller spel kan också vara bra för stillasittande stunder.

6. Barnsäkra flytten

I en flytt kan det kännas som att alla ens saker är överallt och ingenstans vilket som småbarnsförälder kan kännas otroligt stressande. Se därför till att du har extra koll på just de där sakerna som du vill hålla utom räckhåll för barn: t ex mediciner, städartiklar, verktyg, vassa köksredskap och elektronik. Det allra bästa kan vara att packa ner just dessa saker i en och samma låda.

7. Ta hjälp av en barnvakt

Under själva flyttdagen kan det vara skönt att få lite avlastning, iallafall en del av dagen så att du kan koncentrera dig på att få flyttjobbet gjort. Låt barnet få vara med i början så att de känner sig delaktiga, men se sedan till att en ​barnvakt​ kommer och tar med barnen till en lekpark i ett par timmar så lovar vi att flytten kommer gå både smidigare!

Det sista, och förmodligen bästa tipset för en stressfri flyttdag, är att anlita en professionell flyttfirma som kan hjälpa till med packning, bärning och logistik. Om du delegerar bort de svårare arbetsuppgifterna till några som verkligen kan sin grej så kan du fokusera på din viktigaste uppgift: att finnas där för ditt barn.

Hoppas dessa tips kan hjälpa dig på vägen för en lugnare och tryggare flytt tillsammans med barn. Lycka till!