Goda tips inför flytt

Förberedelse är en av de viktigaste delarna i flytt från lägenhet eller kontor och tar mycket mer tid än själva flytten gör. För att lägenhetsflytten ska gå snabbare och förberedelsen ska vara så snabb som möjligt bör ni följa kommande tips. Om ni planerar att utföra kontorsflytt i framtiden så kan informationen vara användbar för er med.

Innan man börjar flytt och till och med innan alla förberedelser är det viktigt att noggrant undersöka vilka vägar som kommer tas i lägenheten när saker och möbler bärs ut. Mät bredden och höjden på dörrgavlar och ha detta i åtanke vid val av flyttlådor. Annars kan det hända att allt är förberett för flytt – sakerna är packade, flyttpersonalen har kommit osv. men alla lådor kommer inte igenom dörrarna. Om era stora föremål inte går igenom dörrarna, fundera på vad den bästa lösningen skulle vara: ofta kräver flytt i Stockholm att man behöver plocka isär dörrgavlar och rigg. Det optimala alternativet skulle vara att konsultera med en flyttfirma Stockholm eller beställa deras tjänster.

Sedan är det nödvändigt att sammanställa en lista över alla föremål som ska flyttas. Lägg inte undan denna lista – den kommer behövas för att kontrollera att ni inte har glömt något och att ingenting har förlorats under flyttens gång.

Kom ihåg att inte alla saker ska flyttas. Lägenhetsflytt är en utmärkt möjlighet för att bli av med gammalt skrot, trasiga möbler och annat som egentligen inte behövs. Om ni flyttar med hjälp av en flyttfirma Stockholm behöver ni inte bry er om bortförsel av skräpet. Allt som inte behövs kommer köras till soptippen.
Innan ni börjar en lägenhetsflytt eller kontorflytt behöver man även samla ihop alla värdesaker, dokument, pengar, avtal, bankkort och liknande. Sådant är rekomenderat att transportera separat, vare sig det är en kontorsflytt eller en lägenhetsflytt som det gäller. Det är enklast att lämna in allt värdefullt för förvaring under flytten.
Man måste även i förväg välja typ av flytt. Om ni planerar att självständigt utföra er lägenhetsflytt måste ni vara beredda på alla möjliga svårigheter. Om ni väljer att ta hjälp av flyttfirma Stockholm – undersök detta arbetsfält väldigt noggrant och välj endast säkra och rekommenderade flyttfirmor.
Sedan behöver man ta hand om förpackning.

Skapa utförliga listor över vad ni packar in i varje låda, så att ni sedan lättare kan hitta det som ni behöver. Försök packa lådorna prioritetsbaserat. Man kan exempelvis lägga undan alla vintersaker tillsammans om man har sin flytt på sommaren, eftersom man då kan packa upp det i sista hand.
Packa alla flyttlådor med mycket fritt rum, så att ni sedan slipper gå runt hela huset med lådor som samtidigt har strykjärn, jacka, stekpannor och leksaker. Fyll inte lådorna med mer än 20 kg, eller följ andra anvisningar som står på själva flyttlådorna. Förbered lägenhetsflytten ordentligt och smart.

Man bör alltid komma ihåg att ett försök att spara pengar och klara sig med endast sina egna krafter istället för att vända sig till utbildade specialister kan resultera i väldigt mycket förlorad tid och pengar.

Vänd er till prövade specialister!