Det är mycket att tänka på inför flytten.

Här är en samling av några av de saker som bör tänkas igenom och åtgärdas i god tid innan flytten.
Adressändring
Att ändra sin folkbokföringsadress till den nya bostadsadressen, som görs via Adressändring, är nog något som de flesta håller med om är av yttersta vikt för allt ska fungera rent praktiskt med post och dylikt. Det är viktigt av flera skäl att den korrekta adressen finns registrerad i alla system som någon som vill nå oss kan använda för detta ändamål. Oavsett om det gäller för ett besök eller för att skicka post.
Abonnemang
Då en flytt kräver att vi går igenom många av våra abonnemang kan det vara ett utmärkt tillfälle att försöka tänka igenom och undersöka om det är rätt abonnemang vi har till olika tjänster. Vilket elbolag vi använder oss är exempelvis en fråga som de flesta kanske inte tar sig tiden att titta närmare på i vardagen, men när nu en förnyelse krävs i alla fall så kan det vara värt att gå igenom detta. Tjänsten Elskling är ett exempel på en tjänst som kan användas för att jämföra olika elbolag och att komma fram till vilket som bäst motsvarar ens önskemål. Förhoppningsvis kan det också leda till lägre elkostnader.
Telefonabonnemang är inte av samma vikt som det en gång var när det kommer till flytt. Nu för tiden när många enbart har mobiltelefon och ingen fast telefoni är det inte säkert att någon förändring behöver ske alls. Men, det kan ändå vara värt att titta igenom. Om du flyttar ut på landet eller någon annanstans där det kan vara sämre teckning kan det leda till problem, särskilt om du har abonnemang eller kontantkort ifrån någon av de mindre telefonbolagen. Oavsett kanske det finns något erbjudande som skulle passa dig och nu kan vara ett bra tillfälle att göra slag i saken.
Tv, bredband och andra tjänster måste anmälas för flytt eller uppsägning. Även här kan det finnnas möjligheter att spara pengar eller att få bättre tjänster. Kanske fler intressanta tv-kanaler eller snabbare bredband finns tillgängligt för din nya bostadsort? Glöm inte att kontrollera villkoren för dessa tjänster, så att det inte blir någon oväntad kostnad.
Försäkringar
En flytt kan leda till nya behov av försäkringar, eller förändringar av de gamla. Om flytten sker ifrån lägenhet i innerstan till villa i förorten kanske dels en husförsäkring behövs, men du kanske skaffar bil samtidigt och behöver en försäkring till den också? Ett tips kan vara att jämföra försäkringar via någon tjänst, exempelvis blocket. Möjligheten till bättre villkor ska inte underskattas.
Flyttstädning
En flyttstädning tar mycket tid och energi. Om du väljer att göra det själv istället för att anlita professionell hjälp med städgaranti, är det en bra idé att läsa igenom och följa Mäklarsamfundets rekommendationer för en god flyttstädning. På så sätt säkerställer du att de som flyttar in i din gamla bostad blir nöjda med hur det ser ut när de flyttar in.